Túto tortičku som robila prvýkrát a je trošku náročnejšia na čas ako iné tortičky ale výsledok stojí určite za to :-) prikladám teda receptík aj s popisom
Korpusov budeme potrebovať 6kusov ja som robila z klasického piškótového cesta + 6krát potravinárske farbivo ja som mala v prášku ( fialová, modrá,zelená, žltá, oranžová, červená farba)
Keďže robievam piškótové cesto pomerne často, robievam ho už od oka a netuším v akom pomere čo dávam :-) ale našla som na nete recept, ktorý je úplne taký istý (ingrediencie) ako robievam aj ja a z tohoto pomeru by Vám mohli vyjsť asi dva hrubšie korpusy priemer 25cm, takže myslím, že keď budete mať cesto urobené uvidíte či to bude na 2 korpusy a taktiež záleží aj od Vás, aké ho asi chcete mať hrubé a aký máte plech..mne z môjho vyšli 2 korpusy priemer 25cm a vysoké cca 2cm..
Cesto: 200g cukor kryštálový
200g hladká múka
1dcl voda
1dcl olej
4ks vajcia
1ks vanilkový cukor (môže aj nemusí byť)
1ks prášok do pečiva
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej a vodu a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov..Rozdelíme cesto na 2 časti a zafarbíme.
Pečieme na 180 st. (elektrická rúra) cca tých 15-20min možno aj viac záleží od trúby mne to trvá asi tých 15min...keď už sa povrch začína pekne zafarbovať tak vyskúšam špajdlou či je cesto hotové
( či sa nelepí) a potom vyberiem a nechám vychladnúť..takto si urobíme tých 6 farebných korpusov :-)
Pri plnke som tentokrát totálne experimentovala :-DDDDD
Keď som pozerala iné dúhové torty tak všade bola biela plnka asi preto aby torta pekne vynikla keď sa rozkrojí..ovocie v nej by asi pokazilo celkový efekt..a našla som na nete takú, že som zmiešala
1 mascarpone 250ml, 1 smotanu na šľahanie 250ml a 1 Créme Olé - toto som dala prvý krát v živote :-) všetko som vyšľahala dokopy a vznikla z toho plnka taká vanilková chuť (podla potreby ochuťte cukrom) a keď kuknete na fotku hore tak vidíte asi koľko tej plnky bolo čiže ak máte radšej krémovejšiu tak kľudne dajte raz také množstvo ingrediencií..
A povrch torty bola tiež čistá improvizácia :-) chcela som urobiť poťahovú hmotu-fondant (ktorú som tiež v živote nerobila) ale keďže som sa ponáhľala nestihlo sa mi to uležať v chladničke a hmota sa mi stále rozpadávala ale mám recept, ktorý ešte určite vyskúšam a priložím ho aj sem..
tak som len z malých častí vykrajovala akože obláčiky a celý ten povrch torty je z toho...ale kľudne môžete dať akúkoľvek polevu či hmotu akú na torte chcete mať vy :-)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3614
takto vyzerala tortička nakoniec
použité ingrediencie
a prikladám tiež linky na iné stránky resp videá
https://www.youtube.com/watch?v=NQMHxI06eGc
http://megvkuchyni.cz/moucniky/dorty/duhovy-dort/
http://carujeme.cz/duhova-rolada/
Keby boli nejaké otázočky píííšte :-*
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára