piatok 25. júla 2014

Domáce pečivko

Najlepšie chutí domáce a tá radosť keď sa všetko podarí je neopísateľná :-) včera som skúšala nový recept o ktorý sa samozrejme veľmi rada podelím aj s Vami :-)

  

Potrebujeme:  
                       
                        1kg   hladkej múky( ja používam špaldovú)
                                                                      300ml     vlažného mlieka
                                                                      300ml     vlažnej vody
                                                                      100ml     oleja
                                                                        80gr      čerstvého droždia
                                                                          2kl       soľ
                                                                         2kl        cukor (ja dávam trstinový)

Kľudne urobte aj polovičné cesto ak Vám stačí ja dávam pečivko zmraziť a už len postupne vyťahujem..

Z mlieka, vody, droždia, cukru si urobím kvások.(len zmiešame a necháme kvasiť).Múku nasypeme do misky a prilejeme olej a vykvasený kvások, pridáme soľ a vypracujeme cesto..cesto som nechala kysnúť cca 30-40min..pri izbovej teplote..keď už je cesto vykysnuté začneme tvoriť :-) či už kaiserky, rožky, pletenky, žemle to je na Vás..poukladáme na plech a necháme ešte podkysnúť cca 10-15min ešte sa zväčší objem...Pred pečením potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti môžete pridať napr. sezamové semiačka, mak,tekvicu atď..  Rúru predhrejeme na  220 stupňov a pečieme 10min...po 10min stiahneme na 180st. a pečieme ešte cca 5min...

DOBRÚ CHUŤ sú fakt skvelé :-)
                        































              

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára